Plan-T is dé hotspot voor ondernemend Tilburg in het hart van de Spoorzone. Toen ze eenmaal uit de grond waren met de bouwwerkzaamheden hebben ze elke 8 dagen een nieuwe verdieping gebouwd. In mei 2019 is er gestart met de bouw van Plan-T en in oktober 2020 is het gebouw opgeleverd. Van de Ven Bouw & Ontwikkeling BV, onderdeel van koninklijke VolkerWessels, is de verantwoordelijke aannemer.
Dit kantoorgebouw is geschikt voor de meest uiteenlopende gebruiks- en indelingsconcepten door haar flexibele en transparante opzet. Plan-t bestaat uit 7 verdiepingen met in totaal ca. 11.000 m² verhuurbaar vloeroppervlak, aangevuld met een ondergrondse parkeergarage met 42 parkeerplekken.
''Het gebouw heeft een industriële uitstraling, de betonwanden worden niet afgewerkt en alle leidingen voor elektra, water, riool en sprinklers blijven in het zicht''
Ramon Rietveld, hoofduitvoerder Van de Ven Bouw & Ontwikkeling BV
Gecertificeerd BREEAM-NL Very Good
Alle technische installaties van Plan-T zijn zorgvuldig ingeregeld en voldoen aan de hoge eisen en voorwaarden. Dat betekent veelvuldig testen en aantonen dat systemen aan de voorwaarden voldoen. Duurzaam en gezonde systemen, denk aan:
Daglicht
De gevel van plan-t wordt gedomineerd door glas. De toetreding van daglicht in het kantoorcomplex speelt een belangrijke rol in de duurzaamheidsambities, maar ook in het gezonde binnenklimaat dat in de kantoren moet gaan heersen
Gasloos
Plan-T wordt ‘all electric’, dus gasloos. “Voor het koelen in de zomer en verwarmen in de winter wordt gebruikgemaakt van warmte/koude opslag”, aldus rietveld.
Klimaatplafonds
Met behulp van plafondeilanden worden niet alleen koelen en verwarmen optimaal op de werkplekken en ruimtes afgestemd, ook de verlichting wordt slim, zuinig en efficiënt via deze eilanden ingeregeld.
De kramerijen die dagelijks door de bouwvakkers gebruikt worden zijn afkomstig van DESTIL Prolians. “Een vaste partner van ons. We hebben in overleg met Manfred Jansen van DESTIL Prolians gekozen voor hun 2bin concept”, zegt Rietveld. Voornaamste reden om te kiezen voor dit slimme krattensysteem was om daarmee het verpakkingsmateriaal op de bouw tot een minimum te beperken. “Bovendien schelen die kratten lege pallets die normaal gesproken worden weggegooid als de materialen die erop vervoerd zijn, verwerkt zijn. Ook op die manier kunnen we in de productiefase al een bijdrage leveren aan de BREAAM-certificatie van Plan-T.”